Super Simple & Easy Pear Tart Recipe by Gabriel Nikolaidis (coolartisan.net)
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κουταλιές της σούπας φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά τα αχλάδια.
- Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι παιρνάμε για λίγα λεπτά το αμύγδαλο.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το ακουμπάμε πάνω τα αχλάδια.
- Κόβουμε περιμετρικά, αφήνοντας ένα κενό περίπου 2 εκατοστά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια.
- Αλοίφουμε τα κομμάτια με μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο.
- Ξαναβάζουμε τα αχλάδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα στις άκρες.
Tip: Μπορείς να διακοσμήσεις με λίγο σιρόπι φράουλας!
Ingredients
- 1 sheet of puff pastry
- 4 pears, peeled and halved
- 4 tablespoons apricot jam
- 2 tablespoons almond net
Directions
- Boil the pears for 5 minutes.
- Take them out and drain.
- Saute the almond in a nonstick pan for a few minutes.
- Roll out the pastry and lean over the pears.
- Cut around the perimeter of the pears, leaving a gap of about 2 cm.
- Remove pears.
- Spread the apricot jam.
- Add the almonds.
- Places the pears.
- Bake in preheated oven at 180 ° C until the puff pastry gets a golden brown color on the edges.
Tip: You may decorate this dessert with some strawberry sauce.
Serve With Love
That looks great! “Serve with love”… 😊
LikeLike
😉 thank you!!!
LikeLiked by 1 person