Lentils Cupcakes Recipe

lentils-cupcakes-recipe-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cebcceaccf86ceb9cebdcf82-cf86ceb1cebaceadcf82-cf84cf85cf81ceaf-ceb5cebbceb1ceb9cf8c2

Ingredients

  • 225 g self-raising flour
  • 110 g quinoa flakes
  • 100 g feta cheese, crumbled
  • 100 gr gruyere
  • 2 oregano
  • 250 ml milk
  • 1 egg
  • 80 ml  olive oil
  • 250 gr cream cheese
  • Baby rocket for the food styling

 lentils-cupcakes-recipe-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cebcceaccf86ceb9cebdcf82-cf86ceb1cebaceadcf82-cf84cf85cf81ceaf-ceb5cebbceb1ceb9cf8c1

Directions

  • Preheat the oven to 180 °C.
  • Line a 12-hole muffin pan with paper cases.
  • In a large mixing bowl, add self-raising flour and lentils.
  • Stir with a fork until well combined.
  • Add crumbled feta cheese, gruyere and oregano to the flour mixture.
  • Stir again with a fork until well combined.
  • In a glass jug, add milk, olive oil and egg.
  • Use the fork whisk until well mixed.
  • Pour the wet mixture into the mixing bowl.
  • Mix all the ingredients with a fork until just mixed.
  • Use a soup spoon to transfer the muffin batter into the individual cases.
  • Bake in the preheated oven for 20 minutes or until a cake tester comes out clean.
  • Set aside for 5 minutes to cool and garnish with cream cheese and baby rocket

lentils-cupcakes-recipe-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cebcceaccf86ceb9cebdcf82-cf86ceb1cebaceadcf82-cf84cf85cf81ceaf-ceb5cebbceb1ceb9cf8c

Tα αλμυρά cupcakes ταιριάζουν σε κάθε γεύμα, κάθε ώρα της ημέρας αλλά στο brunch βρίσκονται στο φυσικό χώρο τους. Η συγκεκριμένη συνταγή κρύβει ένα αγαπημένο super food: τις φακές!

Υλικά

  • 225 γρ. φαρίνα
  • 110 γρ. φακές, βρασμένες
  • 100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 2  κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 250 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 80 ml ​​ελαιόλαδο
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • Baby ρόκα για το food styling

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για muffins.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη φαρίνα και τις φακές.
  • Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ανακατευούν καλά.
  • Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τη γραβιέρα και τη ρίγανη στο μίγμα αλευριού.
  • Ανακατεύουμε και πάλι με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
  • Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ριχνουμε το υγρό μίγμα στο μίγμα με τα στερεά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Με ένα κουτάλι σούπας μεταφέρουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για muffins.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
  • Τα αφήνουμε  να κρυώσουν και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε με τυρί κρέμα και baby ρόκα.

Serve With Love

Thanks CoolArtisan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s