Quinoa Salad With Cherries

Ο συνδυασμός κεράσια με κινόα δεν ακούγεται πολύ δελεαστικός (!) το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικά… απογειωτικό! Τα φρέσκα φρούτα ισορροπούν με την οξύτητα του λάιμ και απογειώνουν τις ταπεινές πρώτες ύλες όπως είναι το αγγούρι και η μέντα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλένεται
  • 1 αγγούρια, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ κουκουνάρι
  • 20 κεράσια κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ, χυμό
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το κινόα, ανακατεύουμε μια φορά, και το αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε τα αγγούρια, τα κεράσια, τη μέντα, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο.

Tip: Προαιρετικά διακοσμούμε με φέτες λάιμ και κεράσια.

Ingredients

  • 2 cups water
  • 1 cup quinoa, rinsed
  • 1 cucumbers, cut into thin slices
  • 30 g nuts
  • 20 cherries cut in half
  • 1 bunch mint leaves, chopped
  • 1/4 cup extra-virgin olive oil
  • 1 lime, juiced
  • 1 1/2 teaspoons salt
  • 3/4 teaspoon freshly ground black pepper

Directions

  • Bring the water to a boil in a large saucepan.
  • Add the quinoa, stir once, and return to a boil.
  • Cook uncovered, over medium heat
  • When water is almost evaporised remove from heat and let is stand for a while until water is completely evaporised.
  • When dry, transfer the quinoa to a large bowl.
  • Add the cucumbers, cherries, mint, nuts and toss well.
  • Finally add olive oil, lime juice salt and pepper.

Tip: You may decorate with cherries and lime slices

Serve With Love

2 thoughts on “Quinoa Salad With Cherries

Leave a reply to lightingupbubbles Cancel reply